Postural Träning

Med Postural träning skapar du en bättre hållning samt en smärtfri och välpresterande kropp. Genom att ta fram individuella stretch- och muskelaktiveringsprogram som ger en bättre hållning leder det även till bättre hälsa och prestation.

Bättre hållning med Postural Träning

Postural träning bygger på att återställa kroppens naturliga hållning och balans mellan muskler och leder samt förmågan att kunna fördela belastningen rätt.

Genom att se kroppen som en helhet så är oftast ryggproblem och problematik i överkroppen kopplat till muskelobalanser i höft, knä och fötter. 

Ett enkelt och effektivt sätt att skapa normal och optimal funktion är genom att åtgärda grundorsaken till dessa problem.

Problem med rygg, höft, knä eller fot

Har du tex höft/ryggproblematik så kan det bero på att det finns en obalans/svaghet i ena foten som ger en rotation i knät som sen fortplantar sig uppåt kroppen och orsakar fler obalanser som en snedställning i bäckenet och ojämna axlar.

Likaså om du har fot/knäproblematik så kan det bero på obalans högre upp i kroppen som svag och ojämn höftmuskulatur.

Problematik kan komma från båda håll, därav utför du specifika tester för att jag ska kunna fastställa vad grundorsaken kan vara. Träningen ger bestående effekt och resultat eftersom det ger dig verktyg och förståelse för att kunna bli besvärsfri, bli av med smärta och nå optimal funktion och hållning.

Bättre hållning med Postural Träning

Postural träning bygger på att återställa kroppens naturliga hållning och balans mellan muskler och leder samt förmågan att kunna fördela belastningen rätt.

Genom att se kroppen som en helhet så är oftast ryggproblem och problematik i överkroppen kopplat till muskelobalanser i höft, knä och fötter. Ett enkelt och effektivt sätt att skapa normal och optimal funktion är genom att åtgärda grundorsaken till dessa problem.

Hur går det till?

Alla är vi olika och det finns ingen specifik optimal hållning men det finns en optimal hållning för dig som individ. 

Programmen består mestadels utav stretch- och muskelaktiveringsövningar som sedan går över till mer belastande kroppsövningar över tid ju längre fram i programmen du kommer.

Genom träningen återskapar du balansen i kroppen mellan muskler och leder.
Symptomen försvinner oftast tidigt när spänning och stelhet släpper i kroppen.

Postural träning, även kallat Postural terapi kräver en hel del av dig som kund. Särskilt av dem som vill se resultat snabbt för det är optimalt att utföra övningarna varje dag i början. 

När det går över till mer belastande styrkeövningar kan det gå 2-3 dagar mellan träningen.

Själva träningsformen kan du utföra både hemma och på gymmet då den bygger till och börja med, som sagt, på mycket stretch- och aktiveringsövningar som sedan går över till mer stärkande övningar. 

Jag har över 100 övningar som anpassas utefter dig som individ och den problematik du kan tänkas ha.

Kort om Postural Träning

Vem kan jag hjälpa

Här finns det egentligen få begränsningar. Oavsett vilken ålder du har, om du har värk i kroppen och/eller vill få bättre hållning, vill kunna maximera din prestation och samtidigt minimera skaderisken på träning och tävling.

Oavsett om du idag knappt rör på dig alls eller tränar 10 pass i veckan.

Oavsett om du har ett stillasittande kontorsjobb eller arbetar aktivt med din kropp i ditt yrke så kommer detta hjälpa dig.

Intresserad?
Gör så här

Du fyller i en besvärshistorik där du förklara vad du behöver hjälp med.

I besvärshistoriken skickar du även in en funktionsanalys med bilder på din hållning och olika rörelser för att jag ska kunna hitta dina muskulära obalanser.

Du får programmet med ca 10 övningar och vi går igenom det. Ditt skräddarsydda träningsprogram består av utvalda övningar som ska utföras i rätt ordning för att hjälpa din kropp tillbaka i balans. Valet av övningar och deras ordning bestäms av din besvärshistorik och funktionsanalys.

Nu gör du övningarna hemma i 2-4 veckor innan det är dags för uppföljning, ladda upp nya foton och uppdatera programmet.

Vi utvärderar bilderna och uppdaterar med nya övningar i programmet.

Du kör det nya programmet tills nästa uppföljning och laddar upp nya bilder.

Rekommendation

Jag brukar normalt sett rekommendera att det behövs 3-4 program för att få bra resultat beroende på problematik, ibland krävs det längre tid, ibland mindre. 

För bara hållning brukar 3 program räcka och de flesta känner skillnad redan första veckan. 

Därefter tränar du vid behov samtidigt som du använder kroppen på rätt sätt i vardagen för att hålla dig besvärsfri på egen hand resten av livet!

Postural Träning

Löpande utan bindningstid
  • Startavgift 950 kr
  • Uppföljningar 599 kr

Betalningsalternativ

Välj mellan:
Swish, direkt banköverföring, faktura (14 dagar) eller delbetalning.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå